Categorieën

Chris is een echte motorliefhebber – of -verslaafde – die een leven lijdt dat we stiekem allemaal wel zouden willen hebben. Zijn dagelijkse business? Motoren bouwen, helemaal from scratch. In Amsterdam Noord vinden we zijn eigen werkplaats, genaamd Tin Can Customs. We gingen op een onvergetelijke roadtrip met deze inspirerende gast om alles over hem te weten te komen. 

Geluk bij een ongeluk
“Toen ik zeven jaar geleden door het Spaanse Baskenland reed, ben ik echt tot een belangrijk keerpunt in mijn leven gekomen. Ik herinner me nog dat ik een paar weken naar Spanje zou gaan. Ik had net mijn motorrijbewijs, dus ik moést gewoon gaan. Een Honda motor die aan elkaar hing met tie wraps en duct tape, meer had ik niet bij me. Ik herinner me dat ik in de bergen door een wegpiraat van de weg af werd gedrukt. Ik crashte. Van de motor was daarna niet veel meer over, hij startte zelfs niet meer.” 

Chris vervolgt: “Ik sleepte mezelf naar een dorpje vlakbij en vond daar toevallig een smid. Hij gaf me een hamer waardoor ik de ontstekerkap kon uitdeuken. Helaas was de timing van de ontsteker kapot. Ik reed op twee cilinders, dus die moest ik repareren. Maar hoe? Ik had totaal geen verstand van dit soort reparaties. Ik kon niemand bellen en ik had geen verzekering… Ik had alleen mijn oude Honda en mijn vermogen, of onvermogen, om dit te repareren…” 

Lees meer >


Nieuws