Categorieën

Wasvoorschriften

Jeans Was je jeans vooral niet te vaak. Dit zorgt ervoor dat de wassing en fit minder mooi wordt. Als je je jeans wast, was hem dan altijd binnenstebuiten op 30 graden. Laat de broek hangend drogen, dus liever niet in de droger. Wanneer je je spijkerbroek in de droger doet, kan deze zijn elasticiteit verliezen, waardoor hij uiteindelijk minder lekker zit.
T-shirts Om ervoor te zorgen dat je T-shirts hun kleur en vorm zo goed mogelijk behouden, kun je ze het beste wassen op 30 graden en laten drogen op een droogrek of hanger. Is je T-shirt gemaakt van een elastische stof? Gebruik dan liever geen wasverzachter, dit beschadigt de elastische vezels in de stof.

Sweaters Was je sweaters op 30 graden en laat ze bij voorkeur liggend drogen. Door de zwaarte van je sweater kan deze zijn vorm verliezen als je 'm hangend droog laat worden.

Polo
Om ervoor te zorgen dat je polo's hun kleur en vorm zo goed mogelijk behouden, kun je ze het beste wassen op 30 graden en laten drogen op een droogrek of hanger. Is je T-Shirt gemaakt van een elastische stof? Gebruik dan liever geen wasverzachter, dit beschadigt de elastische vezels in de stof.

Knitwear
Was je gebreide truien het liefst met de hand en laat ze bij voorkeur liggend drogen. Door de zwaarte van je knitwear kan deze zijn vorm verliezen als je 'm hangend droog laat worden. Niet zoveel tijd? Dan kunnen ze vaak ook op 30 graden in de wasmachine, maar zorg ervoor dat het centrifugeren uitstaat en je kiest voor een speciaal wolwasprogramma.

Jacket De manier waarop je je jackets het beste kunt wassen hangt af van het materiaal. PU, Nylon en wol kun je het beste chemisch laten reinigen bij een stomerij. Is je jas van een ander materiaal gemaakt? Dan kan deze vaak gewoon op 30 graden gewassen worden. Kies dan wel voor een delicaat programma zonder centrifugeren.